Hemelse Spijzen

Ook dit seizoen gaan wij weer vier avonden Hemelse spijzen bereiden. De bijeenkosten zijn op zondagavond van 17.00 tot 21.00 uur bij Geertien en Piet Pols op de Wollefoppenweg in Oud Verlaat en de leiding is in handen van Tiny Hoedemaker en Guus Koelman.

Met elkaar bereiden we de gerechten voor. Tijdens de maaltijd delen wij onze gedachten m.b.t. het thema van de avond, o.a. in woorden, gedichten, muziek.

 

www.bijbelsculinair.nl

 

Dit jaar zijn de zondagavonden van 5 oktober en 23 november vastgelegd; voor 2009 moeten nog twee data worden vastgesteld. Het plan is om in het voorjaar 2009 één avond vegetarisch te koken en één speciaal te bestemmen voor gezinnen met kinderen. Zowel voor 2008 als 2009 kan er per avond worden ingeschreven.

Telefoon: 010-420 99 79

Wij gebruiken de boeken Hemelse spijzen en Bijbels Culinair

18 november 2007 was het thema:

“Donkere dagen verlichten”De dagen worden korter, kouder, donkerder. Mensen komen bij elkaar, zoeken samen binnenshuis warmte en gezelligheid. Kransen worden gemaakt, kaarsen worden aangestoken, bomen verlicht. Advent is winters wachten op nieuw leven dat nog niet zichtbaar is. Het is verwachten en daarbij stil staan. In november gedenken wij ook de overledenen.

Pastinaak

 

Sfeer en seizoensgroenten

Buiten staan de wintergroenten er stil bij. Een deel ondergronds, onzichtbaar met de aarde als dekmantel: koolraap, winterwortel, aardpeer, pastinaak, knolselderij.

Symboliek In de kerkelijke traditie geven kleuren de verschillende aspecten van de jaarcyclus aan. Paars is de kleur van de advent. Roze wordt soms op de derde zondag van ervan gebruikt als verwijzing dat het licht van Kerstmis door het donkere paars heen breekt.

Producten uit de natuur: mooie bladeren, zaaddozen, takjes etc. schikken we tot tafelversiering

 

 

 

Klik hier voor een fotoreportage van de maaltijden van het seizoen 2007/2008